Albus Brumbál

Život Albuse Brumbála

02.04.2013 14:45
Albus studoval na škole čar a kouzel v Bradavicích. Stal se tam školním prefektem a později učitelem přemněňování a nakonec ředitelem. Albus byl zabit Severusem Snapem na astronomické věži v Bradavicích. Nikdo nevěděl, že se Albus se Severusem domluvil, a že ho nesmí zabít Draco Malfoy, protože by si tím zničil duši a Albus věří, že se jeho duše dá ještě zachránit.

Rodina Albuse Brumbála

02.04.2013 14:09
Albus Percival Wolfric Brian Brumbál (v originále Albus Percival Wolfric Brian Dumbledore) měl mladší sestru Arianu Emellin Brumbálovou která zemřela při hádce Albuse, Gellerta a Abrforda když se postavila mezi ně a omilem ji zasáhla kletba a Albus si to celý život pokládá za vinu. Dále má bratra Abrforda Willhella Brumbála (v originále Aberfort Willhelm Dumbledore) který stále žije. Jeho matka Kendra Elisebeth Brumbálová a otec Percival Nigel brumbál zemřeli na lektvar smrti který...

Magické bytosti

Fénixové

03.04.2013 15:03
Fénixové jsou velmi vzácní, na světě je jich jen pár a z toho jednoho vlastní Albus Brumbál, který mu dal jméno Fox (v originále Fawkes). Fénixové prokticky nemohou zemřít neboť Fénixové umítŕají tak, že schoří a z popela se zase narodí. Fénixové mají také léčivé slzy, a jedna ampulka jejich slz má nevičíslitelnou hodnotu. Fénixům se někdy říka "Pták Ohnivák". Fénixové mají tak 1 m. a 15 cm. a mají dlouhá červená péra.

Testrálové

02.04.2013 17:10
Testrálově jsou velmi vzácný druh, vidí je jen ti, kteří byly světky ničí smrti. Testrál je něco jako černá kostra koně s křídly. Lenka je vidí proto, že když jí bylo 9 viděla umírat její maminku, když se jí nějaké zaříkávadlo vymklo. Harry je vidí proto, že také viděl umírat svou maminku když ji vy víte kdo zavraždil. Jejich vlas je vložen v  bezové hůlce.

Magické předměty

Obraceč času

03.04.2013 15:10
Obraceč  času je docela mocný ale i nebezpečný předmět. Původně ho vlastnila Minerva Mcgonagallová a pak ho dala Hermioně, Proto Hermiona stíhala všechny předměty a proto jí nikdy neviděli Harry, Ron a ostatní  přicházet. Obraceč času vrací čas zpátky. Hermiona to udělala tak, že šla napříkla nejdřív na Bylinky, pak vrátila čas a šla na věštění.

Zatemňovač

02.04.2013 17:06
Zatemňovač je předmět který dokáže pohltit a navrátit světlo. Jedná se o velmi vzácný předmět, protože na světě je jen jeden a to ten, který sestrojil a sprovoznil Albus Brumbál. Po Brumbálově smrti byl zatemňovač odkázán Ronaldu Weaslymu.